"Ми є те, що ми їмо" - Гіппократ

Organic Standart - Біо Лавка

Що таке органічна продукція?  Чим вона відрізняється від звичайної?
Як її розпізнати?

Органічна продукція – це продукція :

1) отримана при повній відмові від отрутохімікатів та мінеральних добрив, антибіотиків та ГМО;

2) вироблена з використанням речовин і процесів лише природнього походження, а також дбайливих та правильних методів переробки;

3) отримана в результаті лише сертифікованого виробництва, що передбачає відповідність всіх виробничих процесів до детально прописаних постанов про органічне виробництво Європейського Союзу.

    Виробництво усіх органічних продуктів починається з сертифікації землі. Навіть, якщо це молочна продукція чи мясна, в першу чергу органічний статус повинні отримати поля та пасовища, які використовуються для ведення тваринництва. Корови, які дають органічне молоко повинні випасатись. И щоб трава на пасовищах не виявилася з пестицидами, діоксинами та іншою хімією, яка потім може перейти в молоко чи м’ясо, земля повинна бути сертифікована, як органічна.
    Після отримання органічного сертифіката на землю, ферма має право отримати сертифікат на тваринництво. Органічне м’ясо та молочні продукти отримують з тварин, які не вживали гормони росту та антибіотики.
 

Тепер відповімо на питання : чим органічна продукція відрізняється від звичайної?
Дослідження показують :
органічне молоко містить на 70% більше корисних речовин, вітамінів, антиоксидантів, полінасичених жирних кислот;
органічні овочі та фрукти містять на 25 % більше вітамінів;
молочні продукти  мають у 3 рази більше кислот Омега-3 та на 75% бетакаротину;
Споживачі обирають органічну продукцію за високу харчову цінність, за безпечність для здоров’я : вона без гормонів, без ГМО, антибіотиків та консервантів.

  

 

Розпізнати органічний продукт дуже просто :
 1)    він має особливе маркування;
 2)органічний продукт супроводжується відповіповідним сертифікатом, який підтверджується щороку;